Over ons

Ons kantoor is in 1950 opgericht door Frans De Deyne (+). De ploeg van De Deyne, Verhoeye Accountants en Belastingconsulenten bestaat op vandaag uit een 30-tal medewerkers.

Het kantoor telt verschillende gecertificeerde accountants en gecertificeerde belastingadviseurs die net zoals het kantoor lid zijn de wettelijke Belgische beroepsorganisatie ITAA (Institute for Tax Advisors & Accountants).

  • Jan Verhoeye leidt het kantoor. Naast zijn taak bij ons op kantoor, doceert hij aan de UGent, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, de vakken Accounting (1e bach), Ondernemingsfiscaliteit (3e bach), Grondige studie personenbelasting (master Fiscaliteit) en Grondige studie vennootschapsbelasting en Belgisch boekhoudrecht (master Fiscaliteit). Hij is naast gecertificeerd accountant en gecertificeerd belastingadviseur voorzitter van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen (CBN), lid van de Hoge Raad van Financiën (HRF), lid van de Raad van toezicht van de FSMA (Financial Services and Markets Authority, de Belgische beurswaakhond) en bestuurder Girarant (een vennootschap van de Vlaamse Regering die overheidswaarborg geeft voor ondernemingskredieten). Jan had jarenlang een wekelijkse fiscale column in krant De Tijd. De gepubliceerde artikelen kan je net zoals zijn studenten vinden via ficalbus.be.
  • Joost Verhoeye is één van de jonge leidinggevende talenten binnen kantoor. Hij is gecertificeerd accountant en gecertificeerd belastingadviseur. Joost is opgeleid als master TEW (UGent) en volgde tevens de master Fiscaliteit (UGent). Hij is ook houder van een postgraduaat Fiscale Wetenschappen (Fiscale Hogeschool).

Wij werken volledig gedigitaliseerd. Enkel wat wettelijk nog op papier moet zoals neerleggingen bij de ondernemingsrechtbank, wordt nog analoog behandeld.

Ons kliënteel bestaat uit zowel kleine ondernemingen (eenmanszaken, nogal wat vrije beroepers en kleine vennootschappen) als grote vennootschappen (waaronder beursgenoteerde). Wij begeleiden ook vzw’s en stichtingen bij het voeren van de boekhouding en het opmaken van jaarrekeningen.